top of page
Search
  • By Theo Panagopoulos

Νίκη Βασιλάκη - Η ελληνίδα σολίστρια από την Αδελαΐδα που κατακτά τον κόσμο


Όταν η Νίκη Βασιλάκη κρατά το βιολί στα χέρια της, ονόματα κλασσικής μουσικής όπως Σούμπερτ, Ραβέλ και Μπετόβεν επανέρχονται στη ζωή. Το ασύγκριτο ταλέντο της ελληνίδας σολίστριας αλλά και το πάθος της για το βιολί την έχουν αναδείξει ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην κλασσική μουσική σκηνή της Αυστραλίας αλλά και διεθνώς.

Από Έλληνα πατέρα και Αυστραλέζα μητέρα, η Νίκη Βασιλάκη έδειξε από μικρή ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική και δεν άργησε να ανακαλύψει το πάθος της για την κλασσική μουσική και το βιολί.

Οι μεγάλες εμφανίσεις της Νίκης ξεκίνησαν το 2004 όταν ανέβηκε στη σκηνή με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σύδνεϋ μπροστά σε ένα κοινό 100.000 θεατών. Η εμφάνισή της αυτή οδήγησε στη συνεργασία της ταλαντούχας σολίστριας με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σύδνεϋ όπου έκαναν εμφανίσεις στα πλαίσια των εορτασμών της 30ης επετείου του Sydney Opera House.

Το ταλέντο της όμως τη μετέφερε εκτός συνόρων Αυστραλίας. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της επαρχίας Γκουάνγκζου στην Κίνα και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας.

Η Νίκη Βασιλάκη κέρδισε όμως και το Αμερικάνικο κοινό. Πρόσφατα έκανε εμφανίσεις στο Κέντρο Ροκφέλερ στη Νέα Υόρκη, στo Αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών καθώς και στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον.

Το 2008 η Νίκη αναδείχθηκε Νεανίδα της χρονιάς στη Νότια Αυστραλία για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στην καριέρα της στην κλασσική μουσική αλλά και για το εθελοντικό της έργο στην ευρύτερη κοινωνία.

Φέτος το 2016 η ελληνικής καταγωγής σολίστρια στο βιολί θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με μουσική δωματίου στο Κέντρο Πολιτισμού Αδελαΐδας στα Πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών. Τίτλος των εμφανίσεων "Συναυλίες Κοκτέηλ με τη Νίκη Βασιλάκη" και θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2016.

7 views0 comments
bottom of page