top of page
Search
  • Writer's picturethegrenglishshow

Από την Αδελαΐδα...στην Ξάνθη

Του Θοδωρή Παναγόπουλου


Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στην ποδοσφαιρική ομάδα Adelaide United, ο ελληνικής καταγωγής τερματοφύλακας Πωλ Ιτζο έβαλε νέο γκολ στην καριέρα του και αυτή τη φορά, με χρώματα ελληνικά.


Ο 25χρονος τερματοφύλακας θα αγωνίζεται σε ελληνικά χώματα απο τον επόμενο μήνα, φορώντας τα χρώματα της ΑΟ Ξάνθη χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ανακοινωθεί το κόστος της μεταγραφής του.


Ο Πωλ ξεκίνησε την καριέρα του στην Adelaide United τον Δεκέμβριο του 2012 όταν ήταν 17 ετών, αφού είχε εντυπωσιάσει με το ταλέντο του τόσο τους προπονητές του όσο και την ομάδα την ίδια η οποία έψαχνε για ικανούς νέους που ξεχώριζαν.


Το 2015 αποχώρησε προσωρινά απο την ομάδα του για να παίξει στους Μάρινερς, ωστόσο το 2017 επέστρεψε στα παλιά του λημέρια με περισσότερη εμπειρία και δεξιοτεχνία κατακτώντας πάλι τη θέση του τερματοφύλακα.


Στο ενεργητικό έχει τρία Κύπελλα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Αυστραλίας τα οποία κατέκτησε το 2014, το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.


Για τον ίδιο η μεταγραφή του σε μια ομάδα της Ελλάδας σημαίνει όχι μόνο νέους ορίζοντες στην καριέρα του αλλά και μια ευκαιρία να αναζητήσει τις ελληνικές του ρίζες μιας και η μητέρα του κατάγεται από τη Φλώρινα.


"Αφηνοντας πίσω την οικογένεια μου και το οικείο μου περιβάλλον είναι δύσκολο αλλά νιώθω έτοιμος για νέες προκλήσεις και να κάνω αυτό το έξτρα βήμα στην καριέρα μου," είπε ο Πωλ.


Η μητέρα του Λίκα δήλωσε στο Grenglish Show ότι ενώ τη στεναχωρεί που ο γιός της θα είναι τόσο μακριά και κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ωστόσο το γεγονός ότι επιστρέφει στα μέρη που γεννήθηκε η ίδια, την κάνει υπερήφανη.


Ο Συντονιστής Ποδοσφαίρου της ομάδας Adelaide United, Bruce Djite μιλώντας για τη μεταγραφή του 25χρονου τερματοφύλακα στην Ξάνθη είπε πως το ταλέντο του τον καθιέρωσε σαν τον νούμερο ένα τερματοφύλακα της ομάδας.


"Σαν ποδοσφαιρική ομάδα, λυπούμαστε όταν μας φεύγουν τέτοιου είδους παίχτες αλλά είναι υποχρέωσή μας να τους στηρίζουμε στις οποιεσδήποτε αποφάσεις παίρνουν για την καριέρα τους στο ποδόσφαιρο," δήλωσε ο κ. Djite.


Εμείς ευχόμαστε στον Πωλ Ίτζο καλή σταδιοδρομία και ελπίζουμε η Ελλάδα να του αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.


Δείτε πιο κάτω το βίντεο με τη συνέντευξη του Πωλ Ίτζο στο Grenglish Show το 2015.








30 views0 comments
bottom of page