top of page
Search
  • Writer's picturethegrenglishshow

ΠΑΣΧΑ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΝΣΕΒΑΣΜΙΟΝ


Του ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


Την πιο ήσυχη Πασχαλινή περίοδο έζησε στην ιστορία της η Ορθοδοξία και η Χριστιανοσύνη γενικότερα.

Ο κορονοϊός δυστυχώς δεν έκανε διακρίσεις και έτσι φέτος, χιλιάδες ομογενείς στην Αδελαΐδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, γιόρτασαν την Μεγάλη Εβδομάδα ψηφιακά.

Το Θείο Δράμα που ακολουθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα συνοδοιπόρησε φέτος με το δράμα της κρίσης του COVID-19, αναγκάζοντας τους πιστούς να καταφύγουν στους υπολογιστές τους και την τηλεόραση προκειμένω να νιώσουν το Πασχαλινό πνεύμα.

Για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας επίκεντρο της Πασχαλινής περιόδου και των λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας ήταν ο Καθεδρικός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο κέντρο της πόλης.

Ο ναός λειτούργησε κανονικά, κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία μόνο των ιερέων, των ιεροψαλτών και της μικρής κάμερας που είχε στηθεί στο ναό προκειμένω να μεταδοθούν οι λειτουργίες ζωντανά στο διαδίκτυο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή τελέστηκε κανονικά η ακολουθία του Επιταφίου χωρίς ωστόσο να γίνει περιφορά ενώ το Σάββατο το βράδυ η ακολουθία της Αναστάσεως τελέστηκε επίσης κανονικά, με εκατοντάδες πιστούς να την παρακολουθούν μέσω της κονσόλας YouTube.

Σε μήνυμά του προς τα μέλη της Κοινότητας και όλη την ομογένεια, ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Γκόνης είπε ότι λόγω των περιστάσεων, δυστυχώς το φετινό Πάσχα δεν το νιώσαμε όπως συνηθίζεται, αλλά το κάνουμε για το καλό όλων.

«Μπορεί να μην μπορέσαμε να πάμε στις εκκλησίες φέτος, ωστόσο το σπίτι του καθενός το μετατρέψαμε σε εκκλησία για να νιώσουμε το Πασχαλινό πνεύμα πιο κοντά μας,» είπε ο κ. Γκόνης.

Οι εκκλησίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας, ωστόσο οι πιστοί θα μπορούν να συνεχίζουν να παρακολουθούν τις λειτουργίες ζωντανά μέσα διαδικτύου.

17 views0 comments
bottom of page