top of page
Search
  • του Θοδωρή Παναγόπουλου

Χωρίς συμμετοχή κόσμου η γιορτή για την 25η Μαρτίου

Η συνήθης λαμπρότητα με κατάθεση στεφάνων, ομιλιών, συμμετοχή επίσημων προσκεκλημένων και εκατοντάδων ομογενών έλλειψαν φέτος, και για πρώτη φορά στην ιστορία, από τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Η εθνική υπερηφάνεια όμως και το αίσθημα πατριωτισμού ήταν το ίδιο δυνατή στην κλειστή, σεμνή τελετή που πραγματοποίησε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα εκτάκτως την Τετάρτη 25 Μαρτίου (ανήμερα της Εθνικής Επετείου) στο χωρίς κόσμο κενοτάφιο του Καθεδρικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

«Μπορεί ο κορονοϊός να έχει παραλύσει τον πλανήτη και να έχει αλλάξει τη ζωή μας, ωστόσο εμείς ως Ελληνική Κοινότητα είχαμε καθήκον να τιμήσουμε την ημέρα αυτή με οποιονδήποτε τρόπο,» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γκόνης.

Στην κλειστή τελετή παραβρέθηκε μόνο ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλειος Γκόνης, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Ππύρος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Καρδιακός και ο εφημέριος του Ναού Πατήρ Ιωάννης Κονιδάρης.

Κατά τον σύντομο εορτασμό ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 29 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, τελέστηκε μνημόσυνο εις μνήμη των ηρώων του 21 στο κενοτάφιο του ναού, ενώ ακολούθησε κατάθεση δυο στεφάνων εκ μέρους της Κοινότητας.

Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο ο οποίος ήχησε στον άδειο αυλόγυρο του Ναού, δίνοντας ένα περίεργο συναίσθημα στον φετινό εορτασμό.

Να σημειώσουμε ότι πριν την κατάθεση στεφάνων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο εσωτερικό του ναού, κεκλεισμένων των θυρών, μιας και η Εθνική μας Εορτή συμπίπτει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της πλατφόρμας YouTube ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με τις υπόλοιπες λειτουργίες τουλάχιστον μέχρι να περάσει η κρίση.

14 views0 comments
bottom of page